πελλετ επικοινωνία   +30 2523 300307
Ξυλεία alfawood group
Wood Pellet ENplus A1 A2

Πέλλετ το ανανεώσιμο καύσιμο θέρμανσης

Πέλλετ το ανανεώσιμο καύσιμο θέρμανσης που έθεσε το πετρέλαιο σε δεύτερη μοίρα

πιστοποιημένο πέλλετΜέχρι τις πρώτες δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα, η βιομάζα ήταν από τις κύριες πηγές θέρμανσης στην Ευρώπη. Η έλευση του πετρελαίου με τις ευκολίες που παρείχε, μοιραία την οδήγησε να έλθει σε δεύτερη μοίρα.
Η αντεπίθεση όμως έγινε με τα πέλλετ ξύλου, που την τελευταία 15ετία γνωρίζουν τεράστια ανάπτυξη. Τα πέλλετ ξύλου δημιουργήθηκαν για τον αστικό ιστό. Πρόκειται για
Ανανεώσιμη πηγή ενέργειας (ΑΠΕ), που προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργα- σίας και συμμετέχει σε στόχους (Πρωτόκολλο του Κιότο κλπ.) Η καύση ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ pellet, σε ρυθμισμένα πιστοποιημένα μηχανήματα καύσης, υψηλής απόδοσης, έχει αποδειχθεί ότι εκπέμπει ελάχιστους ρύπους στην ατμόσφαιρα. Αυτός είναι και ο λόγος που σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες είναι επιδοτούμενη η αγορά λεβήτων πέλλετ. (Γερμανία, Αυστρία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία κλπ.)

Στο ερώτημα «γιατί να χρησιμοποιήσω πέλλετ και όχι πετρέλαιο», η απάντηση είναι, ότι ως καύσιμο χρησιμοποιείται, ως επί τω πλείστον, στη θέρμανση των σπιτιών ή άλλων μεγαλύτερων μονάδων. Για τη χρήση του υλικού αυτού απαιτείται να υπάρχει καυστήρας πέλλετ ξύλου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μετατραπεί η ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση του λέβητά σας, για να είναι έτοιμος να δεχτεί χρήση wood pellet. Η ενεργειακή απόδοση του wood pellet ως καύσιμο, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, αφού εκτός της πολύ καλής καύσης και της ενεργειακής απόδοσης που παρέχει, έχει πολύ χαμηλά επίπεδα υγρασίας στο εσωτερικό του, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα εύφλεκτο και αποτελεσματικό.
Το πέλλετ ξύλου ως καύσιμο έχει αναλογία απόδοσης σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης 1 προς 2. Δηλαδή 1 λίτρο πετρελαίου αποδίδει όσο δύο κιλά καύσης wood pellet. Επομένως, εύκολα κάποιος μπορεί να υπολογίσει την μεγάλη εξοικονό- μηση, πού μπορεί να επιτύχει. Ένα άλλο σημαντικό ερώτημα είναι «τί θα πρέπει να προσέξω όταν αγοράσω πέλλετ - ξύλου;» Οι σημαντικότεροι ευρωπαϊκοί φορείς που καθορίζουν, ελέγχουν, βάζουν κανόνες στην ευρωπαϊκή αγορά των πελλετ και όχι μόνο, είναι το EN-Plus www.enplus-pellets.eu & Din- Plus. Τα πέλλετ που παράγονται, χωρίς να συμμορφώνονται με τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις, πολλές φορές αποτελούν ρίσκο για την επιλογή που θα κάνει ο καταναλωτής.
Σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του πέλλετ - ξύλου είναι :
- Θερμική αξία
- Στάχτη / υπολείμματα
- Υγρασία
Οι τρεις βασικοί παράγοντες, που καθορίζουν το πέλλετ.
Υπάρχουν φυσικά και άλλα χαρακτηριστικά, όπως π.χ. από τι ξύλο είναι φτιαγμένο το πέλλετ, η πυκνότητα, η σκόνη / τρίμμα, η συσκευασία
κτλ.

 

Dati di επικοινωνία pelletscontatti
  • Posizione

   7th klm K. Nevrokopi Exochi - Drama Greece
   Τ. +30 2523 300307 +30 2410 561200
   F. +30 2410 831590
   E. awnevrokopi [at] alfawood.gr

   Like us

  • Contact us

   Email:
   Subject:
   Text:
   Scrivi la somma di 10 più 5
θερμαστρες-πελλετ, Σόμπες pellet αερόθερμες Αερόθερμες θερμάστρες pellet, Ιταλικής κατασκευής, των εργοστασίων Flumenfire & Laminox πέλετ. a κατηγορια πελετ. πελλετ οικονομικό ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΛΛΕΤ-ΤΙΜΗ ΠΕΛΛΕΤ ΜΠΡΙΚΕΤΑ, πελλετς οικονομικο, α1 κατηγορια πελλετ, ΠΩΛΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑ. ΠΕΛΛΕΤ ΠΩΛΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ - ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ - BIOMHXANIA PARAGOGHS PELLET - Πελλέτ - ΚΡΕΤΑ ΠΕΛΛΕΤ - ΑΘΗΝΑ - ΚΡΗΤΗ Ηλεκτρονικό κατάστημα ενεργειακών συστημάτων: Ενεργειακά Τζάκια, ηλιακοί θερμοσίφωνες, σόμπες πελλετ, Θέρμανση, Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη.