Greek Albanian Bulgarian English French German Italian Russian Serbian Spanish
πελλετ επικοινωνία2523 300307 - 801 700 7273
Ξυλεία alfawood group
Ελληνικό πέλλετ ENplus A1 A2

Το πέλλετ στην αρτοποιία

Με την αντικατάσταση του καυστήρα πετρελαίου με καυστήρα πέλλετ, ο αρτοποιός μπορεί να περιορίσει το λειτουργικό του κόστος σε βαθμό εντυπωσιακό!pellet-fournos

"Η εξοικονόμηση ενέργειας και ο περιορισμός του κόστους για τη θέρμανση αποτελούν δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες στους οποίους συμβάλλει η χρήση καυστήρων βιομάζας (pellets) στους επαγγελματικούς αρτοκλιβάνους, μαζί βέβαια με την προστασία του περιβάλλοντος. Η πιο διαδεδομένη τέτοια επιλογή, είναι η χρήση καυστήρων βιομάζας- pellet. Μία ανανεώσιμη, οικονομική και φιλική προς το κλίμα επιλογή αντίθετα από το ακριβό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Τα pellets βιομάζας είναι ένα ανανεώσιμο στερεό βιοκαύσιμο υψηλής ποιότητας και συγκεκριμένα πρόκειται για συσωματώματα βιομάζας ξυλώδους μορφής. Σε αντίθεση με τα συμβατικά καύσιμα βιομάζας (κούτσουρα ξύλου, κλαδέματα δέντρων κλπ.), τα pellets καταφέρνουν να συνδυάσουν κάποια πολύτιμα χαρακτηριστικά: χαμηλή υγρασία (8-10%), υψηλό ενεργειακό περιεχόμενο και ομοιομορφία στο σχήμα (κυλινδρικό) και το μέγεθος (μήκος 30-40 χιλιοστά και διάμετρο 6-8 χιλιοστά), στοιχείο πολύ σημαντικό για την μεταφορά και αποθήκευση του καυσίμου. Κατά την επεξεργασία τους δεν χρησιμοποιούνται χημικά προϊόντα, παρά μόνο υψηλή πίεση και ατμός. Έτσι δεν επιβαρύνουν, αλλά αντίθετα είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Οι καυστήρες πελλετ (pellets) στους φούρνους αρτοποιείων, αλλά και σε ξηραντήρια, σε στεγνωτήρια, σε ξενοδοχεία αλλά και σε πάμπολες άλλες επαγγελματικές χρήσεις εξασφαλίζουν οικονομία που μπορεί να φτάσει και στο 70% σε σχέση με το πετρέλαιο.

Πριν από 18 χρόνια, λόγω του επιβαρυμένου ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είχε απαγορευθεί η χρήση βιομάζας στις κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης των δύο αστικών κέντρων. Χάρη στην πρόοδο των τεχνολογιών καύσης pellets, το Υπ. Περιβάλλοντος αναγνώρισε ότι συνεισφέρει στην εξοικονόμηση ενέργειας και στον περιορισμό του κόστους για τη θέρμανση έναντι της χρήσης συμβατικών καυσίμων. Έτσι, για να εναρμονιστεί με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή εμπειρία (άρ. 3 της παρ. 1 και 2 της οδηγίας 2009/28/ΕΚ του Ευρ. Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Απριλίου 2009 σχετικά με την προώθηση της χρήσης ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές), αναθεώρησε το θεσμικό πλαίσιο με άρση της απαγόρευσης χρήσης κεντρικών καυστήρων βιομάζας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Υ.Α. με αρ.πρωτ. ΟΙΚ 189533/7.11.2011) με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρμανση κτιρίων και νερού», με την οποία επιτρέπεται η χρήση στερεής βιομάζας ως καύσιμη ύλη σε εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης κτιρίων και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης και ατμού στους παραπάνω Νομούς". (απόσπασμα από το περιοδικό A-Z forum magazins).

Η τοποθέτηση του καυστήρα πέλλετ στο φούρνο κάθε αρτοποιείου αποτελεί τη περισσότερο αξιόπιστη λύση για την επίτευξη της ελαχιστοποίησης του κόστους ψησίματος το οποίο είναι και το μεγαλύτερο δαπάνη για ένα αρτοποιείο.

ΠΕΛΛΕΤ ΠΡΟΣΦΟΡΑ , ΠΕΛΛΕΤ ΣΕΡΡΕΣ , ΠΕΛΛΕΤ ΦΟΥΡΝΟΣ

Στοιχείαεπικοινωνία pelletsεπικοινωνίας
  • Τοποθεσία

   7ο χλμ Κ. Νευροκοπίου - Εξοχής
   Δράμα
   Τ. 2523 300307 2410 561200
   F. 2410 831590
   E. awnevrokopi [at] alfawood.gr
  • Επικοινωνία

   Email:
   Θέμα:
   Κείμενο:
   Γράψτε το άθροισμα 100 συν 50 =
επενδύσουμε στον παραγωγικό τομέα, και να δημιουργήσουμε το εργοστάσιο παραγωγής pellets μπρικέτας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την ανάκαμψη της χώρας. Η παραγωγή πελλετ στην χώρα μας μόνο θετικά έχει να προσφέρει τόσο στην χώρα μας όσο και στην τσέπη μας. Υψηλή ποιότητα. German Pellets, Barlinek pellets, Golden Nuggets pellet, Ο στόχος μας εξαρχής ήταν να παράγουμε ποιοτικά pellets για τον τελικό καταναλωτή. Τα προϊόντα μας έχουν ελεγχθεί ως προς την ποιότητα τους από κορυφαία εργαστήρια του εσωτερικού και του εξωτερικού. Ο τελικός καταναλωτής μπορεί να είναι 100% σίγουρος για το τι πελλετ καταναλώνει. Εργοστάσιο Παραγωγής wood pellets briketa Τα pellets που παράγονται στο εργοστάσιο μας προέρχονται από υψηλής ποιότητας ελληνικά ξύλα και υπολείμματα δασικής εκμετάλλευσης. κλαση α πελλετ , a1 class pellet, Το πελλετ του εργοστασίου μας είναι από 100% καθαρό ξύλο. Στηρίζουμε την ελληνική οικονομία. Παράγουμε επιτέλους.